Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ!

Με τρομο ακουω τα πυροσβεστικα αεροπλανα να πετανε πανω απο τον Ζωγραφου. Προορισμος τους η Καισαριανη! Ναι καλα διαβαζετε. Μετα την Παρνηθα και τον Υμηττο αλλη μια πυρκαγια μες την Αττικη. Οχι δεν ειναι αστειο η κατασταση ειναι εκτος ελεγχου, δεν υπαρχει καμια ασφαλεια και θαρρω πως οι κατοικοι στην περιφερεια και ειδικα κοντα στις δασικες περιοχες περιμενουν πια βοηθεια μονο απο τον Θεο!
Η αξιοτατη κυβερνηση μας η οποια πριν πεντε χρονια εμφανιστηκε σαν το Νταρτανιαν να σωσει τη χωρα, αφου καταφερε να καψει την μιση Ευβοια και τα 3/4 του Μορια (μαζι με την Αρχαια Ολυμπια) αφηνει τωρα και την πρωτευουσα στο ελεος των εμπρηστων. Και αφου τωρα δεν υπαρχει Πολυδωρας να του τα φορτωσουμε ολα τις πταιει;
Απο τα δεκαδες που γραφτηκαν για την περσινη καταστροφη που εκαναν εντυπωση τα εξης:

"Τέσσερις χιλιάδες τριακόσιοι πυροσβέστες λείπουν από το Πυροσβεστικό Σώμα, σύμφωνα με τα υπηρεσιακά οργανογράμματα, ενώ έχει προβλεφθεί η πρόσληψη μόλις 1.300 μέχρι τις αρχές του 2009.

Παράλληλα, οι κυβερνητικές επιλογές -που εκφράζονται θεσμικά με τις κινήσεις του Β. Πολύδωρα- οδηγούν στον διορισμό περίπου 4.000 αγροφυλάκων"
Αυτα εγραψε ακριβως πριν ενα χρονο (19/07/2007) ο Κωστας Κυριακοπουλος στη Ελευθεροτυπια! Και μαλιστα πριν τις φωτιες που εκαψαν την Πελοποννησο.

Πρωτα απο ολα να μιλησουμε λιγο για την Αγροφυλακη. Αποτελει κατι σαν ειδος φετιχ για ολες τις δεξιες κυβερνησεις που "διαπρεψαν" στην Ελλαδα. Ειναι μια τελεια ευκαιρια να βολεψεις τα '"δικα σου" παιδια τονωνοντας ετσι το λαικο σου ερεισμα στην επαρχια. Φυσικα εκτος απο τους πραγματικα αναγκαιους, ο μεγαλυτερος αριθμος χρησιμευει κυριως για να συμπληρωνει το χαρτακι που στηνεται στα καφενεια, για κυνηγι κλεφτοκοταδων, χαζουρα και χαβαλε.

Αντιθετως η Πυροσβεστικη εχει ελλειψεις! Αυτο τουλαχιστον δηλωνουν με μια φωνη σχεδον ολοι οι διοικητες τον κατα τοπου υπηρεσιων. Προσφατα ο διοικητης Ζακυνθου μιλησε στηγν Ελευθεροτυπια για ελλειψεις τουλαχιστον 4.000 θεσων αλλα και για ξεπερασμενα μηχανηματα που δεν καλυπτουν τις ολοενα και αυξανομενες αναγκες. Τα ιδια δηλαδη οπως και περυσι. Καλα η καταστροφη της Πελοποννησου αγγιξε κανενα χριστιανο; Αν και φετος δεν εχουμε εκλογες...

Τα συμπερασματα δικα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: