Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ "ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ".ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΑΩ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΣΙΧΑΜΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

Αν ανοιξετε τις αγγελιες κια ψαξετε για δουλεια θα τις βρειτε μπροστα σας. Αγγελιες που ζητανε "δυναμικους", "ενδιαφεροντες" νεους (η γερους ) ανθρωπους για αγνωστη εργασια που πληρωνει πολλα ,ενω ζηταει λιγα.

Φυσικα στην αγγελια δεν αναφερεται τι ακριβως ζητανε απο σενα. Αρκει να εισαι κοροιδο. Αυτο τους φτανει. Γιατι αυτες οι εταιρειες δεν κανουν κατι συγκεκριμενο. Εκτος απο να εξαπατουν το κοσμο.

Οι εταιριες με μορφη πυραμιδας ειναι μια απατη που αρχισε τον 19ο αιωνα απο Γαλλους στην Ν.Αμερικη αλλα τελειοποιηθηκε απο τον Ιταλοαμερικανο Ποντζι το 1919. Οι εταιριες αυτες ουσιαστικα δεν πουλανε κατι συγκεκριμενο η αξιολογο, απλως πλουτιζουν απο τα νεα μελη τους τα οποια αναγκαζονται να αγορασουν τεραστιες ποσοτητες αχρηστων προιοντων (συνηθως επικινδυνων συμπληρωματων διατροφης) για να τα μεταπουλησουν αυτοι μετα(αν μπορεσουν), η μεσω των ειδικων σεμιναριων που σε αναγκαζουν να παραβρεθεις, με το αζημειωτο βεβαια.

Η κατασταση εχει ξεφυγει εκτος ελεγχου και πλεον το 50% και ισως και παραπανω των αγγελιων στις εφημεριδες αφορουν τετοιες κομπινες.

Συνηθως στα γραφεια τους βλεπεις ανθρωπους να περιπλανοινται ασκοπα, δηθεν οτι κατι κανουν, ενω εχεις και τους διαφορους κραχτες-τσιρακια οι οποιοι δηθεν το παιζουν οτι ειναι πολυ ευχαριστημενοι που δουλευουν στην "εταιρεια" Οταν τους ρωτησεις τι ακριβως κανουν σου απαντουν με αοριστιες.

Αν κανετε την βλακεια και βρεθειτε στις συναντηση, των νεων μελων θα δειτε πραγματα που δεν εχετε δει ουτε σε αμερικανικες ταινιες. Εναν τυπο με κουστουμι ,ντυμενο στην τριχα ....εχετε δει του τηλε-ευαγγελιστες στο Αμερικα. Καπως ετσι. Μετα μπροστα στα εκπληκτα ματια σας θα δειτε ολο το αξιολυπητο μπουλουκι των απατεωνων να πιανετε χερι-χερι και να τραγουδανε ποσο ωραια ειναι που δουλευουν στην εταιρια, σαν τα Στρουμφακια!

Φυσικα ουτε λεξη για το τι κανουν ακριβως εκει! Μετα θα πληροφορηθειτε για την μαλακια που πουλανε αλλα δεν εχει σημασια. Μπορει να ειναι ψευδο-εταιρεια Σεκιουριτι (πολυ της μοδας τωρα τελευταια), Τελε-Μαρκετινγκ(all time classic!) η οτιδηποτε μπορει να σκαρφιστει ο ανθρωπινος νους. Προσφατα επεσα και σε Ψευτο-Εφημεριδα σε τετοια μορφη, αλλα καλυτερα να μην αναφερθω σε αυτο.

Γι αυτο προσεξτε λοιπον. Τις αγγελιες που μιλανε για "μεγαλες αποδοχες" και "μεγαλη προοπτικη" Που ζητανε ανθρωπους ανεξαρτητως μορφωσης για δουλειες γραφειου και μαλιστα λιγων ωρων. Που ταζουν λαγους με πετραχειλια εν ολιγοις.

Και οσο η κυβερνηση σφυραει αδιαφορα και προτιμα να ασχολειται με το ψαρεμα χταποδιου η την καλλιεργια αγριας παπαρουνας, ο κοσμος μπορει να προστατευθει απο τετοιες παγιδες και απατες μονο απο τον ιδιο του τον εαυτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: